неделя, 10 юни 2012 г.

Ирландия – Хърватия: Предварителни прогнози


Ирландия и Хърватия ще се срещнат тази вечер във втория двубой от група “C” на Европейското първенство по футбол Евро 2012. Тези два отбора са сочени като аутсайдери в групата. Жребият им никак не беше лек, и ще трябва да премерят сили с отборите на Испания и Италия. Припомняме, че Испания е действащият световен и европейски шампион и сега ще защищава титлата си.

Очакванията са, че вратарят на ирландците Шей Гивън да е решил проблемите си с прасеца и да се върне на вратата.

Треньорът на Ирландия Джовани Трапатони има нелеката задача да нареди състава си по такъв начин, че да е непробиваем за нападението на Хърватия. В атака очакваме да видим неостаряващия Роби Кийн.

В същото време хърватския треньор Славен Билич е изправен пред много трудности: от отбора липсват Ивица Олич – нападател от Байерн Мюнхен, Лион Деян Ловрен – централен защитник от Олимпик, Иви Иличевич – халф на Хамбургер.

Когато сравняваме двата отбора може да си припомним тяхното представяне от предварителните групи: Хърватите играеха на приливи и отливи, и въпреки, че бяха водачи в групата накрая се наложи да играят баражи за да се класират.

Ирландците са на другия полюс – те не са загубили последните си 14 срещи, а в 11 от тях не са допуснати голове. Няма нужда да говорим за техният треньор Джовани Трапатони – той е познат със своята работа и е много по-добър от треньора на хърватите Славен Билич.

Равният резултат от тази среща би бил изненада, предимството категорично е за Ирландсия отбор и му гласуваме доверие, оценявайки срещата с твърдо 1. Ако някой иска да се застрахова, може да прибави и знака за равенство, използвайки по този начин и двата знака – 1Х.

Срещата ще се играе от 21:45 часа на Градския стадион в Познан, Полша. Ще бъде предавана пряко по БНТ1.

Няма коментари:

Публикуване на коментар