понеделник, 11 юни 2012 г.

Шави, Иниеста, Фабрегас и Дел Боске: Срамно е, че трябваше да играем на този ужасен терен


Звездите на испанския национален отбор Шави Ернандес, Андрес Иниеста и Сеск Фабрегас обвиниха домакините на Евро 2012 за лошото състояние на терена на Гданск Арена, където се игра вчерашният двубой срещу Италия (1:1).

Звездите на Ла Фурия се оплакаха, че игрището не е било поливано и е било твърде сухо, за да позволи бързи подавания и атрактивна игра.

Вкаралият единственото попадение за Испания Фабрегас заяви: „Срамно е, че в наши дни все още се налага да играем на такива терени.“

„Игрището беше в ужасно състояние, беше невероятно сухо и това не ни позволи да си подаваме добре топката“, каза Иниеста.

Коментарът на Шави също не бе по-различен: „Теренът не беше в добро състояние, това ни попречи. Проблемът е, че не беше поливан достатъчно, така няма възможност топката да се подава гладко.“

Селекционерът на Ла Фурия Висенте Дел Боске бе на същото мнение, като своите играчи и също заяви, че полските домакини от Гданск не са свършили добре работата си по подготовката на тревното покритие.

„Теренът не е правилно поливан и това не е добре за футбола или спектакъла, какъвто трябва да бъде спорта. Ако полето бе по-бързо, тогава бихме видели много по-атрактивен мач“, коментира Дел Боске.
Източник: gong.bg

Вижте и нашата спортна страница във Фейсбук, където може да научавате актуалните спортни новини и новините от Евро 2012.

Няма коментари:

Публикуване на коментар