неделя, 10 юни 2012 г.

Прандели: Реших да сменя Балотели още преди да сгреши


Президентът на Италия Джорджо Наполитано поздрави националния отбор, както и селекционера на тима Чезаре Прандели, след равенството 1:1 с Испания в първия мач от Група С на Евро 2012.

Старши треньорът на Скуадра адзура сподели след това, че държавният глава е изразил задоволството си от играта на отбора през първото полувреме. „Президентът ни каза, че играта му е доставила удоволствие и ни благодари“, уточни Чезаре Прандели.

Колкото до самия мач, селекционерът на Италия сподели: „Опитахме се да пресираме испанците, когато те започнаха да стават по-активни. Имаха петима играчи в центъра на терена, а ние – трима, затова не беше лесно да играем „едни срещу един“. Реших да пусна Ди Натале още преди Марио Балотели да изпусне своя шанс. Не сгреших с неговото пускане в игра. Важното е, че нападателите играха по начина, по който им казах да играят в съблекалнята. Това е истинската Италия.“

Марио Балотели отново се прояви по време на мача с Испания. Нападателят проигра изключително аматьорски една от ситуациите пред вратата на съперника при резултат 0:0, а малко след това Чезаре Прандели го замени с Антонио ди Натале.

„Атмосферата на стадиона бе превъзходна. Полша, а и Украйна предполагам, са се подготвили добре за шампионата“, каза още треньорът.
Източник: gong.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар