понеделник, 11 юни 2012 г.

Истината за лошия терен в Гданск: италианците настояли тревата да не се полива


Президентът на полския футболен съюз Гжегож Лато отхвърли обвиненията от щаба на Испания за качеството на тревната настилка на терена на стадион "PGE Arena" в Гданск след снощното равенство 1:1 срещу Италия в мач от група "С" на Евро 2012. Старши треньорът на иберийците Висенте Дел Боске и основният полузащитник Андрес Иниеста се оплакаха, че тревата е била подрязана твърде високо, а игрището е било прекалено сухо. "Това са глупости. Тревата беше с перфектна дължина", заяви Лато, който е носител на "Златната обувка" като най-добър реализатор на Мондиал 1974 в Германия.

"Проблемът дойде от там, че теренът не беше намокрен с преди мача. За това обаче е нужно съгласието и на двата отбора. Испанците искаха да го полеем с вода, но италианците отказаха", обясни той.

Лато каза още, че разбира действията на щаба на "Скуадра адзура", тъй като при сух терен топката се движи по-бавно, а това затруднява традиционната игра на Испания с множество бързи подавания.

"Те бяха напълно ясно, че теренът ще бъде по-бавен. Когато игрището е мокро, топката се плъзга и така се движи по-бързо. За италианците от тактическа гледна точка беше по-добре да отнеме това предимство на съперника и те се възползваха от възможността, която правилника им дава", каза още Лато.

Източник: gong.bg

Вижте и нашата спортна страница във Фейсбук, където може да научавате актуалните спортни новини и новините от Евро 2012.

Няма коментари:

Публикуване на коментар