петък, 4 май 2012 г.

Лого на Европейското футболно първенство Евро 2012


Президентът на УЕФА Мишел Платини (в средата),председателя на полската федерация по футбол Гжегож Lato (вляво) и и президента на украинския ФА Григорий Surkis, (вдясно) участваха в официалното представяне в центъра на Киев на логото на Европейското футболно първенство Евро 2012.
Логото изникна, като стъбло на цвете с три клона. Една топка е изобразена около центъра на цветето, лявото цвете, червено и бяло (цветовете на флага на Полша) и дясното цвете, жълто и синьо (цветовете на знамето на Украйна). "Символиката на растение, което расте е напълно в съответствие със стремежите на двете страни домакини, и аз съм сигурен, че ще влезе в историята на УЕФА" е споделил Платини.
Целта на логото е да се даде на UEFA EURO 2012 визуална, лесно разпознаваема идентичност с аромат на хармония на страните домакин. Логото е взаимствано от "wycinanka", традиционното изкуство на рязане на хартия, практикувано в селските райони на Полша и Украйна, като знак на почит към флората и фауната на региона. Природата е вдъхновила други характеристики на визуалната идентичност, с гори-зелено, слънце-жълто, аква-синьо, синьо небе и къпинено лилаво.
Логото на Европейското футболно първенство Евро 2012 и цялостния дизайн печатен и уеб дизайн следва същата линия, малко странна за спортна тематика и то предимно мъжки спорт, като футбола, но пък запомнящ се оригинален и със сигурност ще остане в историята на УЕФА. Мотото на първенството е "Създаване на история заедно".
Лого дизайн на УЕФА Евро 2012Лого дизайн на УЕФА Евро 2012Лого дизайн на УЕФА Евро 2012


Euro 2012 ticket design unveiled

 Билетът представлява  голямо цвете, с изобразен  стадиона домакин на мача и  на  листата са изобразени знамената на двете участващи страни. Номера на мача е в най-горната пъпка на цветето.



Няма коментари:

Публикуване на коментар