понеделник, 11 юни 2012 г.

Истината за лошия терен в Гданск: италианците настояли тревата да не се полива


Президентът на полския футболен съюз Гжегож Лато отхвърли обвиненията от щаба на Испания за качеството на тревната настилка на терена на стадион "PGE Arena" в Гданск след снощното равенство 1:1 срещу Италия в мач от група "С" на Евро 2012. Старши треньорът на иберийците Висенте Дел Боске и основният полузащитник Андрес Иниеста се оплакаха, че тревата е била подрязана твърде високо, а игрището е било прекалено сухо. "Това са глупости. Тревата беше с перфектна дължина", заяви Лато, който е носител на "Златната обувка" като най-добър реализатор на Мондиал 1974 в Германия.

Швайни сяда на пейката за мача с Холандия?

Йоаким Льов може да остави на пейката Бастиан Швайнщайгер за мача с Холандия в сряда, прогнозират медиите Германия. Мястото на Швайни при титулярите по всяка вероятност ще бъде заето от Тони Крос.

Германия и Холандия излизат един срещу друг във втория си мач от Група B на Европейските финали.

Шави, Иниеста, Фабрегас и Дел Боске: Срамно е, че трябваше да играем на този ужасен терен


Звездите на испанския национален отбор Шави Ернандес, Андрес Иниеста и Сеск Фабрегас обвиниха домакините на Евро 2012 за лошото състояние на терена на Гданск Арена, където се игра вчерашният двубой срещу Италия (1:1).

Звездите на Ла Фурия се оплакаха, че игрището не е било поливано и е било твърде сухо, за да позволи бързи подавания и атрактивна игра.

Джерард: Няма да се самоубием, ако паднем от Франция


Капитанът на Англия Стивън Джерард заяви, че няма да настане краят на света, ако тимът изгуби първия си мач от Група D на Евро 2012 срещу Франция. Двата тима излизат един срещу друг тази вечер от 19:00 часа българско време на „Донбас Арена“ в Донецк, Украйна.

Арагонес: Аз бих играл с централен нападател


Бившият селекционер на Испания Луис Арагонес заяви след равенството между „Ла Роха“ и Италия (1:1), че ако той беше национален селекционер, щеше да заложи на централен нападател.

Торес: Ако Фабрегас бележи, ще бъде титуляр


Нападателят на Испания Фернандо Торес заяви, че ако съотборника му Сеск Фабрегас продължава да бележи голове, логично ще бъде титуляр. Това Торес обяви след двубоя между Ла Фурия и Италия, който завърши при резултат 1:1.

Време е за класиката Франция – Англия, после Украйна – Швеция


Франция и Англия излизат един срещу друг от 19 часа българско време в откриващия двубой от Група D на Европейските финали.

„Петлите“ са фаворит в потока, като под ръководството на Лоран Блан нямат загуба в 21 поредни мача. Целта им е да изтрият спомените от последното Световно първенство, когато начело на тима бе Раймон Доменек. Тогава французите завършиха на последното място в групата си, тимът се изложи още повече след бойкот на част от играчите по време на тренировка.

Класиране на голмайсторите на Евро 2012


Класиране на голмайсторите на Евро 2012, след третия ден от началото на Европейското първенство по футбол:

2 гола
Алан Дзагоев (Русия)
Марио Манджукич (Хърватия)

Видео: Манджукич вкара най-бързия гол на европейско от 2004 година насам

Нападателят на националния отбор на Хърватия Марио Манджукич реализира попадение още в 3-та минута на мача от груповата фаза на Евро 2012 срещу Ирландия.

Билич: Ние бяхме готови, знаехме всичко за Ейре


Националният селекционер на Хърватия Славен Билич остана много доволен от успеха с 3:1 над Ирландия в мача от Група С на Евро 2012. Специалистът призна, че отборът е бил много добре подготвен и отлично е разузнал Ейре.

Манджукич играч на мача, обещал на баща си да вкара с глава


Нападателят на хърватския национален отбор по футбол Марио Манджукич е играч на мача Ирландия - Хърватия от група "С" на Евро 2012. Марио Манджукич отбеляза два гола - в 3-та и в 48-та минута за успеха с 3:1 на хърватите.

Трапатони: Първият гол дойде от наша грешка, вторият – от грешка на съдията


„Те заслужаваха да победят, те бяха по-добри в средата на терена. Първият гол е наша грешка, вторият гол е грешка на съдията, двама играчи бяха по на два метра в засада след паса на Модрич“, коментира селекционерът на Ирландия Джовани Трапатони след загубата с 1:3 от Хърватия в мача от Група C на Европейските финали.

Безпощаден отбор на Хърватия прегази Ирландия и оглави Група C


Хърватия тръгна по най-добрият на Европейското първенство в Полша и Украйна, като победи по категоричен начин Ирландия с 3:1. С два гола за тима на Славен Билич се отличи Марио Манджукич, а между тях се разписа и Никица Йелавич. Почетното попадение за ирландците бе дело на Шон Сейнт Леджър.

неделя, 10 юни 2012 г.

Дел Боске доволен от играта и резултата


Старши треньорът на Испания Висенте дел Боске остана доволен от действията на нападателя Фернандо Торес по време на равенството 1:1 срещу Италия. Двубоят се игра в Гранск и бе част от програмата в Група С.

Резервата Антонио Ди Натале откри след час игра, а Сеск Фабрегас оформи крайния резултат в 64-ата минута.

Прандели: Реших да сменя Балотели още преди да сгреши


Президентът на Италия Джорджо Наполитано поздрави националния отбор, както и селекционера на тима Чезаре Прандели, след равенството 1:1 с Испания в първия мач от Група С на Евро 2012.

Старши треньорът на Скуадра адзура сподели след това, че държавният глава е изразил задоволството си от играта на отбора през първото полувреме. „Президентът ни каза, че играта му е доставила удоволствие и ни благодари“, уточни Чезаре Прандели.

Ди Натале: Пасът на Пирло беше великолепен, възползвах се от него


Нападателят на националния отбор на Италия Антонио ди Натале сподели, че се е постарал да извади максимума от головата ситуация, в която реализира попадението срещу Испания. Двубоят от Група С завърши при резултат 1:1.

„Изключително съм щастлив, че веднага след като влязох на терена успях да реализирам. Искам да отбележа, че пасът на Пирло беше великолепен. Постарах се да извадя максимума от тази ситуация“, сподели Ди Натале.

Шампионът Испания стартира с хикс срещу Италия


Действащият европейски шампион Испания стартира с равенство срещу Италия в един от най-интересните двубой от груповата фаза на европейското първенство в Полша и Украйна. Двубоят, който се игра пред препълнените трибуни на стадион „Гданск Арена“ завърши при резултат 1:1, а двата гола паднаха след почивката, в рамките на четири минути. Резервата Антониo Ди Натале откри след час игра, а Сеск Фабрегас оформи крайния резултат в 64-ата минута.

Ирландия – Хърватия: Предварителни прогнози


Ирландия и Хърватия ще се срещнат тази вечер във втория двубой от група “C” на Европейското първенство по футбол Евро 2012. Тези два отбора са сочени като аутсайдери в групата. Жребият им никак не беше лек, и ще трябва да премерят сили с отборите на Испания и Италия. Припомняме, че Испания е действащият световен и европейски шампион и сега ще защищава титлата си.

Очакванията са, че вратарят на ирландците Шей Гивън да е решил проблемите си с прасеца и да се върне на вратата.

Испания – Италия: Предварителни прогнози


В предварителните прогнози за мача Испания – Италия, на испанците се дава известно предимство. Според мен мача ще е равен, с известно предимство за испанците, които може и да победят с разлика от един гол. Ако трябва да посочваме твърд резултат, това ще бъде 1; ще дадем предпочитание за Испания, но имайте предвид, че и равния резултат от срещата е възможен.

Испания е сочена за фаворит не само от този двубой, но и за спечелване на Европейското първенство по футбол Евро 2012. Те са действащия Европейски шампион и също така и действащия Световен шампион.

Срещите от група “C” на Евро 2012

Тази вечер ще бъдат изиграни първите срещи от група “C” на Евро 2012. В тази група са отборите на Испания, Италия, Република Ирландия и Хърватия.

На пръв поглед изявените лидери са Испания и Италия, които и ще играят помежду си днес от 19:00 часа. Срещата ще бъде играна на стадиона в Гданск “ПГЕ Арена”. Стадионът има капацитет от 40 000 места.

Йоаким Льов: “Гомес тази вечер имаше едно положение и вкара един гол”


„Много съм щастлив от цялото представяне на отбора“, споделя треньорът на Германия Йоаким Льов след като неговият отбор победи Португалия с 1:0 в двубоя между двата отбора от група “B” на Евро 2012.

„Първият мач винаги е труден. След резултата на Дания знаехме, че за отбора, който загуби, следващият мач може да бъде решаващ.“ 

Пауло Бенто: Бяхме по-добри от Германия


„Очевидно съм тъжен от резултата“, обяви селекционерът на Португалия Пауло Бенто, след като тимът му загуби от Германия в дебютната си среща на Евро 2012.

„Знаехме, че това ще бъде труден мач. През първото полувреме Германия притежаваше повече топката и контролираше играта, но ние се защищавахме добре. В последните минути на мача направихме всичко възможно, за да вкараме, но не успяхме. Преследваше ни голям малшанс.“

Роналдо споделя: “Нямахме шанс, имахме по-чисти положения от Германия”

В интервю след мача Роналдо споделя, че са имали по-чисти голови положения от германците, но са нямали шанс.

„Те вкараха от само едно положение, а ние не вкарахме, макар че на два пъти уцелихме гредата и често топката бе пред тяхната врата“, каза капитанът на Португалия Кристиано Роналдо след загубата с 0:1 от Германия в първата среща на двата тима на Евро 2012.

Германия победи Португалия с 1:0


Отборът на Германия спечели втората среща от Евро 2012 в група “B” срещу Португалия с 1:0. Срещата се игра на стадион “Арена Лвов”, в Лвов, Украйна.
Ето накратко и как се разви срещата:
Във втората минута Боатенг центрира в наказателното поле на Португалия, след което Марио Гомес стреля с глава, но Патрисио улавя топката. След минута събитията се развиат на другата врата, където Велозо центрира от корнер в наказателното поле на Германия, но Нойер излезе и боксира топката.