петък, 4 май 2012 г.

Лого на Европейското футболно първенство Евро 2012


Президентът на УЕФА Мишел Платини (в средата),председателя на полската федерация по футбол Гжегож Lato (вляво) и и президента на украинския ФА Григорий Surkis, (вдясно) участваха в официалното представяне в центъра на Киев на логото на Европейското футболно първенство Евро 2012.

четвъртък, 3 май 2012 г.

Участници в Европейското първенство по футбол Евро 2012


Страните участници в тазгодишното европейско първенство по футбол Евро 2012 са 16. Това е последното първенство на което участват 16 отбора. Следващото Европейско първенство ще бъде с 24 страни участнички. Тази промяна се налага след като страните на стария континент се увеличиха вследствие на разпадането на СССР и Югославия.

сряда, 2 май 2012 г.

Украйна остава домакин на Евро 2012


УЕФА няма да премества Евро 2012 в други страни заради ситуацията в Украйна. Това заяви Михал Листкевич, който е бивш президент на футболната федерация на Полша.
Листкевич допълва, че финалите на Европейското първенство по футбол ще се проведат както е по план – в Полша и Украйна.

УЕФА събра на семинар съдиите за Евро 2012


Пиерлуиджи Колина
УЕФА събра на семинар в Полша съдиите, които ще ръководят Евро 2012. Този семинар е последния преди началото на Европейското първенство по футбол. Семинарът е ръководен от Пиерлуиджи Колина, който е директор на организацията на съдиите към УЕФА.
Мачовете ще бъдат ръководени от главен съдия и двама асистенти, които ще бъдат подпомагани от четвърти съдия. Допълнително ще има по един асистент съдия, който ще бъде разположен зад вратите и неговата функция е да следи за нарушения в наказателното поле пред вратите.