събота, 9 юни 2012 г.

Джетро Уилямс влезе в историята на Европейските футболни първенства


Джетро Уилямс влезе в историята на Европейските първенства по футбол, като най-младия футболист, участвал на финали на Европейските първенства. Той излезе като титуляр за Холандия в първия мач от група “B”, игран в Харков, на стадион Металист, в Украйна. Но той ще запомни своето първо участие със загубата на отбора си от Дания с 0:1.

Холандия загуби от Дания с 0:1


В първата среща от група “B” на Евро 2012 Холандия загуби от Дания с 0:1. Мача беше динамичен, двуостър. Атаките се редуваха и към двете врати. В началото на мача холандците натиснаха датчаните, но грешаха в завършващия удар. Така се стигна до 24 минута, когато Дания вкарва победния гол.
А ето и накратко как се разви срещата.

Снайдер споделя, че Европейското първенство е по-трудно от Световното


Полузащитникът на Холандия Уесли Снайдер заяви, че да играеш на Европейско първенство е по-трудно отколкото на Световно.

„Лалетата“ започват своята кампания на Евро 2012 срещу Дания тази вечер от 19:00 часа българско време. Очакванията са халфът на Интер да започне срещата като титуляр.

Срещите от днес, 09.06.2012 на Евро 2012


Днес, 09.06.2012 г. предстоят още два мача от предварителните групи на Евро 2012. Днес е втория ден от започналото вчера Европейско първенство по футбол. Ще бъдат изиграни срещите от група “B”.
Отново ще станем свидетел на вълнуващи срещи, а според много хора- това ще бъдат и едни от най-оспорваните мачове на Евро 2012.

петък, 8 юни 2012 г.

Русия победи Чехия с 4:1 на Евро 2012


Русия победи Чехия с 4:1 във втория мач на Евро 2012.
Головете вкараха за Дзагоев и Широков за 2:0 съответно в 15 и 24 минута на мача. Пилар, от отбора на Чехия вкарва гол в 52 минута и връща интригата на мача. Дзагоев успокоява руснаците със своя втори гол в 79 минута, а влезлият като резерва Павлюченко оформя крайния резултат в 82 минута.

Полша и Гърция завършиха наравно

Полша и Гърция завършиха наравно в първия мач на започналото Европейско първенство по футбол Евро 2012.
Поляците още в 4 минута стигат първи до опасно положение в мача, когато Муравски от поляците отправя удар опасно право под гредата от 25 метра, полският вратар Шалкиас успява да избие в ъглов удар. В 14 минута е
второто добро положение за домакините в мача, когато Лукаш Пишчек центрира опасно отдясно, но Роберт Левандовски с глава не успява да достигне до топката.

Славко и Славек – талисманите на Евро 2012


Славко и Славек са талисманите на Евро 2012
Славко и Славек са талисманите на Евро 2012. Те са избрани в гласуване, което беше обявено от УЕФА. Голяма част от гласувалите – 56% са дали предпочитания за двете имена.
Предложенията от УЕФА бяха за три възможни варианта: Симко и Стримко и Клемек и Ладко.
Славко и Славек представляват двете страни домакини на първенството – Полша и Украйна и са облечени в техните официални екипи.

Официалният химн на Европейско първенство по футбол Евро 2012

Това е официалният химн на Европейско първенство по футбол Евро 2012.

Oceana - Endless Summer (Official Video UEFA EURO 2012)



Започва Европейското първенство по футбол Евро 2012

Броени часове остават до започването на Европейското първенство по футбол Евро 2012. Както знаете то ще се проведе в Полша и Украйна. 
От УЕФА вече увериха, че довечера ще станем свидетели на впечатляваща церемония за откриването на събитието.