събота, 9 юни 2012 г.

Холандия загуби от Дания с 0:1


В първата среща от група “B” на Евро 2012 Холандия загуби от Дания с 0:1. Мача беше динамичен, двуостър. Атаките се редуваха и към двете врати. В началото на мача холандците натиснаха датчаните, но грешаха в завършващия удар. Така се стигна до 24 минута, когато Дания вкарва победния гол.
А ето и накратко как се разви срещата.

Във втората минута на мача има центриране от фаул в наказателното поле на Холандия, след което Даниел Агер стреля с глава, но Стекеленбург успява да улови топката. След минута Вилемс от Холандия стреля от около 25 метра, но топката мина високо над напречната греда.
В седмата минута от срещата Снайдер подадава към Робен, който центрира и след рикошет топката стига до Ван Перси, който отправя удар, но в страни от десния стълб на вратата на Андерсен.
В осмата минута има пряк свободен удар за Дания, защото Влаар фаулира грубо Бендтнер. Ериксен стреля в направената стена от холандските футболисти.
В 13 минута има фаул за Холандия, но Ван Перси улучва тялото на играч на Дания.
24 минута се оказва фатална за отбора на Холандия. Тогава Крон-Дели получава топката, финтира трима футболисти в наказателното поле на холандците и прокара топката между краката на Стекеленбург. Резултата в мача е открит и датчаните повеждат с 1 гол.
В 36 минута холандците имаха шанс да изравнят, когато Андерсен не успява да избие добре топката, Робен стреля, но топката среща десния стълб на вратата на датчаните.
В края на първото полувреме Крон-Дели от Дания центрира от корнер в наказателното поле на Холандия, след което топката стигна до Бендтнер, но той не успява да стреля и топката стигна до Стекеленбург, който я улавя без проблеми.
В началото на второто полувреме, в 48 минута Робен пробива отдясно по атаката на Холандия, след което нахлува в наказателното поле на Дания и от крак на датски футболист топката излезе в корнер, след който не се получи нищо опасно.
Само след две минути Ван Перси бе изведен в добра позиция, но стреля слабо и Андерсен улови топката без проблеми.
В 53 минута Робен центрира от корнер в наказателното поле на Дания, след което Хейтинга стреля с глава, но над напречната греда в аут.
В 66 минута Ван Бомел получава жълт картон за нарушение срещу Зимлинг.
В 70 минута Крон-Дели стреля опасно, но Стекеленбург плонжира и избива топката в корнер. След 3 минути Ван дер Ваарт центрира остро в наказателното поле на Дания, но Кяер избива топката в корнер.
В 74 минута Снайдер от Холандия подава към Хунтелаар, който излиза сам срещу Андерсен, но стреля право в него. След 5 минути Робен прави поредния си пробив отдясно, и отново стреля неточно в аут.




Дания
Стартов състав:
1. Андерсен, 3. Кяер, 4. Агер (к), 5. С. Поулсен, 6. Якобсен, 7. Квист, 8. Ериксен, 21. Зимлинг, 9. Крон-Дели, 10. Ромедал, 11. Бендтнер

Холандия
Стартов състав:
1. Стекеленбург, 21. Ван дер Вийл, 3. Хейтинга, 13. Влаар, 15. Вилемс, 6. Ван Бомел (к), 8. Н. Де Йонг, 10. Снайдер, 11. Робен, 20. Афелай, 16. Робин Ван Перси

Съдия: Дамир Скомина (Словения)

жълти картони: Марк ван Бомел (Холандия), Симон Поулсен, Вилем Квист (Дания)

Резултат:
Холандия - Дания 0:1

голмайстор: 0:1 Крон-Дели 24
Източник: gong.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар