сряда, 2 май 2012 г.

УЕФА събра на семинар съдиите за Евро 2012


Пиерлуиджи Колина
УЕФА събра на семинар в Полша съдиите, които ще ръководят Евро 2012. Този семинар е последния преди началото на Европейското първенство по футбол. Семинарът е ръководен от Пиерлуиджи Колина, който е директор на организацията на съдиите към УЕФА.
Мачовете ще бъдат ръководени от главен съдия и двама асистенти, които ще бъдат подпомагани от четвърти съдия. Допълнително ще има по един асистент съдия, който ще бъде разположен зад вратите и неговата функция е да следи за нарушения в наказателното поле пред вратите.
За организацията и работата на съдиите Колина споделя: “Една от основните цели е да се защитят играчите от различни инциденти. Ние не искаме да има рефери, заобиколени от протестиращи играчи. Това не прави добър имидж на съдията. Нито искаме да видим 20 играчи как се бията. За това жълти картони ще бъдат давани само на инициаторите на конфликти.”.
Ще бъде обърнато специално внимание на работата на съдиите с футболистите и треньорите: “Тяхната роля е от решаващо значение, тъй като техните решения могат да повлияят на резултата от мача. Членовете на Комитета на Съдиите ще посетят лагера на всеки национален отбор, за да говорят с треньорите и играчите - ние бихме искали рефери, треньори и играчите да си говорят на един и същ език от гледна точка на футбола, тълкуването и законите на играта.”
Източник:focus-sport.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар